Kartta

Siirry alas

Kartta

Viesti kirjoittaja Kalmankukka lähetetty Su 1 Huhti 2012 - 16:05

Maailman kartta on nyt viimein lisätty sivuille, selventää varmaan vähän maailman hahmottamista. Kaupunkeja saattaa vielä pompahtaa kartalle lisää myöhemmin.Barcel

Barcelin alueet koostuvat pitkälti metsistä ja niiden täplittämistä maatiloista. Berenneiden vuoristo jakaa valtion selvästi kahteen osaan; se rajaa sadepilvet länsipuolelleen, joten sen itäpuolelta alkaa kuiva mannerilmaston kiroama Lohikäärmetasanko.

Aijimea

Aijimea on Barcelin pääkaupunki ja alati hyörivä satamakaupunki. Liikenne kaikkiin suuntiin on vilkasta ja keskustan rikkaan alueen suurten kauppiassukujen omistamat talot ovat selvä merkki vauraudesta. Aijimean sisämaanpuoleisella alueella sijaitsee myös kuninkaanlinna, josta käsin koko maan hallinta tapahtuu. Kaupungin eteläisellä reunalla sijaitsee myös Ayselin pääluostari, jossa ylipapitar majailee.

Ajimean ympäri kulkee kevyt muuri, mutta kaupunki on jo aikoja sitten laajentunut sen ulkopuolelle. Sisäpuoli on erikoistunut lähinnä aatelisten ja muun kunnollisen väen asuinsijaksi, kun taas ulkopuolella on tavallisen kansan asumusten lisäksi myös slummialuetta. Muurien sisälle pääsee muutamasta portista, joita vartiodaan tarkasti tullimaksuja varten. Isoa määrää tavaraa kaupunkiin on siis lähes mahdotonta salakuljettaa.

Ilmastoltaan Ajimea on hieman viimeää; talvella maan saattaa peittää kymmensenttinenkin lumikerros, mutta kesäisin lämpötila saattaa nousta mukaviin hellelukemiin. Meren läheisyyden vuoksi alueella sataa usein. Meri saattaa jäätyä kokonaan umpeen, jos talvi on kylmä.Rioven

Rioven on rakenteeltaan hieman paisunut maanviljelyskaupunki; sen ympärillä levittäytyvät valtavat peltojen kudelmat. Meininki kaupungissa on selvästi sivistyneitä kumppaneitaan rajumpaa, onhan kyseessä kuitenkin työläiskaupunki sivistyneen ylimystön kotiseudun sijasta. Rikollisten on vähän liiankin helppoa pesiä Riovenin kujien kätköissä, varsinkin kun sota-aikana vartijoista on ainaista pulaa.

Ellose

Syrjäisen sijaintinsa vuoksi Ellose ei elä kovinkaan yltäkylläisesti; sota-aika on imenyt kaupungin lähes kuiviin ja sen katuja kuluttaa suhteessa muihin kaupunkeihin hyvin suuri rikollisten joukko. Huhutaan, että kaupunki on toiminut pakopaikkana monelle etsitylle lainsuojattomalle ja sen alla majailee monen rikollis- ja valtionvastaisen järjestön johtotason henkilöt. Ellose on loiston päivänsä selvästi nähnyt, mutta yhä vain kaupunki jaksaa pitää itsensä pinnalla kauppakuohuissa lännestä saatavien harvinaisten tuotteiden avulla. Elintasoerot ovat tosin kaupungissa todella suuret, köyhät köyhtyvät samalla kun porvarit käärivät kaiken.

Isirion

Isirionin keski- ja eteläalueet kasvavat vanhaa aarniometsää. Vuoristo jakaa Isirionkin kahtia; lännessä avautuvat viljavat, sateiset ja lauhkeat tasangot. Etelän aarnimetsä muuttuu hitaasti rehevämmäksi lehtimetsäksi, ja rannikolla aallot iskeytyvät lämpimään hiekkarantaan.

Evegwar

Evegwar on Isirionin pääkaupunki, rikas niin kansojen kirjoiltaan kuin rahavaroiltaankin. Kalleuksia pursuavien kauppalaivojen suojaksi perustettu laivasto pitää päämajaansa Evegwarin rannoilla; merirosvot pyritään pitämään poissa kaikin keinoin häiritsemästä kaupungin puhtautta. Myös Isirionin hallintoelinten toimitilat löytyvät tästä kaupungista.

Naleial

Naleial on aarnimetsän ympäröimä iso kaupunki, jonka asukkaista suurin osa on haltioita. Jos kuulut johonkin muuhun rotuun, on hyvin todennköistä, että saat osaksesi pistäviä katseita, jotka kertovat selvästi ettet ole tervetullut. Ilmapiiri kaupungissa on yleisesti hyvin ylimielistä; Naleialin asukkaat pitävät kaupunkiaan ehdottomasti maailman kauneimpana ja älyllisesti rikkaimpana. Mikään ei vedä vertoja sen kirjastojen tietomäärälle ja ikiaikaiselle viisaudelle.

Urbokgu

Urbokgu on syntynyt alkujaan kaivoskaupungiksi, jossa kaivoksilla työskennellet ovat asuneet. Nykyään sen rooli on laajentunut myös monenlaisten käsityömestarien kotipaikaksi. Jos on tarpeen hankkia mitä tahansa erikoistavaraa, parasta on suunnata Urbokguun, josta saa aivan kaikkea lohikäärmensuomupanssareista jalokivikoruihin asti.

Gharta

Mantereen etelänpuoleisella merellä sijaitseva saari on merirosvojen ja muiden lainsuojattomien pesäpaikka. Saarelta löytyy jonkinlaista asutusta ja muita toimitiloja - tosin niiden kunniallisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Saari on lähes ainoa paikka, minne hallitusten käsi ei yllä. Monista löytöyrityksistä huolimatta lainsuoattomat onnistuvat aina eksyttämään takaa-ajajansa ja piilottamaan laivansa Ghartan karikkoisille riutoille ja laguuneihin, eikä paikkaa ole koskaan saatu täysin puhdistettua. Saaresta ja siellä piilottelevista asukeista kiertää jos jonkinmoista huhua, jos siis mielii pysyä hengissä, kannattaa paikkaa välttää viimeiseen asti.

Cwerizeth-vuoristo

Vuorien läpi kulkee yksi isompi tie, mutta muutein maasto on vaikeakulkuista rinnettä muutamia polkuja lukuunottamatta. Kasvillisuus vuorilla vähenee ylöspäinmentäessä, eikä korkeimpien huippujen laella muuta olekaan kuin lunta. Kääpiöiden suurimpiin kaivoksiin ja kaupunkiin Urbokguun johtaa tie, mutta muuten vuoriston ylittäminen ilman opasta on melkoista arpapeliä.

Kyselkää jos on epäselvyyksiä Smile

_________________
"Mustan lammen rannalla kasvoi kaunis kalpea kukka..."
Ongelmia tai epäselvyyksiä? Ota yhteyttä!

Yatai Myrskynsilmä, Kenraali Xian, Kalris Eldoughen, Poci, Lilium
avatar
Kalmankukka
Gamemaster

Viestien lukumäärä : 595
Join date : 20.03.2010
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa