Tesen Kynkiara

Siirry alas

Tesen Kynkiara

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko lähetetty Su 27 Heinä 2014 - 19:50

Nimi:
Tesen Kynkiara

Ikä:  
23, syntynyt 20. marraskuuta v.652

Laji:
Ihminen

Sukupuoli:
Mies

Kielitaito:
Barselia, Kentaurien kielen alkeet.

Nykyisyys
Tesen työskentelee apulaisena tavernoissa, ovimiehenä ja usein lyhdynkantajana. Hän siirtyy kaupungista toiseen jos kukaan ei tarvitse tai halua häntä töihin. Tesen saapui Donein luostarikaupunkiin 674, ja on pysynyt siellä tähän päivään asti.

Ulkonäkö:

Tesen on keskimittainen ihmismies, 179 cm ja 77 kg, jäntevä muttei erityisen lihaksikas. Hänen kasvoilleen on juuttunut melko vakava, huumorintajuton ilme, eikä hymy irtoa kuin hyvien tuttujen seurassa. Silmät ovat harmaan ja sinisen sekoitusta, joka tuo apaattisen vaikutelman. Hiukset on leikattu lyhyeksi korvien ympäriltä, mutta päälaella ja niskassa on tuuhea punaruskea hiuspehko.
Tesen pukeutuu löysään, pitkähihaiseen paitaan ja avonaiseen nahkaliiviin. Liivin alla on sitkeästä nahasta valmistettu, kotikutoinen suojaliivi joka pysäyttää rintaan tähdätyt veitset ja lyönnit. Harmaat housujen ympäri kulkevassa vyössä roikkuu rahapussi, kuparinen lyhty ja pieni kulkunen. Poikittain selän taakse on kiinnitetty lyhyt veitsi. Sateen varalta Tesen kantaa mukanaan hupullista, hihatonta sadeviittaa joka ulottuu vyötärölle. Käsissään hän kantaa itsensä mittaista puusauvaa, jonka metallikärki jakautuu kahdeksi haaraksi. Ase on omiaan torjumaan miekat ja taltuttamaan riehuvat asiakkaat ilman pysyvää vahinkoa.  


Luonne:
Tesen on vaitelias, kärsivällinen ja rauhallinen luonteeltaan. Hän on uskollinen niille joihin luottaa, eikä mukise vastaan käskyille. Kohdatessaan valintoja epäonnistumisen uhka on usein päällimmäisenä Tesenin mielessä, jolloin hän ei kykene tekemään päätöksiä. Muiden totteleminen on pakopaikka vastuusta, mutta samalla Tesen pelkää joutuvansa hyväksikäytetyksi tai huijatuksi.
Tesenin kärsivällisyys ja epävarmuus omiin kykyihinsä pidättävät hänet usein poissa rähinöistä, mutta malttinsa menettäessään hän on myrkyllisen katkera ja pitkävihainen.
Menneisyytensä takia Tesen suhtautuu synkästi haltioihin, tosin enemmän hän inhoaa hopeahaltioita kuin metsä- tai mustahaltioita. Tesen painiskelee usein omien tunteidensa kanssa, yrittäen muistuttaa itseään että haltioidenkin joukosta voi löytyä oikeamielisiä ja ystävällisiä yksilöitä.
Tesen tekee mitä työtä kulloinkin saa käsiinsä ja saada leipänsä ansaittua tavalla tai toisella, tosin yhdestä asiasta hän pitää aina kiinni; hän polttaa yhden piipullisen omaa yrttisekoitustaan joka päivä, satoi vettä tai pikkukiviä.

Menneisyys:
Tesen syntyi pieneen maalaiskylään Isirionin itäosassa. Hänen isänsä oli muiden kyläläisten tapaan vuokraviljelijä, maan omistavan haltia-aatelisen palkkalistoilla. Hedelmätön maa toi niukasti satoa, ja vielä vähemmän siitä jäi aatelisten verotettua osansa. Tesen päätyi nuoresta pitäen niin peltotöihin isänsä apuun kuin huolehtimaan äidistään, joka heikon kuntonsa takia sairasteli usein. Tyytymättömyys ylimielisiä ja riistäviä haltioita kohtaan nosti päätään usein, mutta joka kerta valitukset hiljennettiin kovalla kädellä. Tesen joutui itsekin maksamaan haltian kädestä esitettyään kevyin perustein mielipiteensä heistä.
Ensimmäinen toivonkipinä Tesenin elämässä syttyi eräänä pimeänä syysiltana hänen ollessa tuskin kymmentä. Tesen oli lähtenyt etsimään polttopuita, kun hän huomasi harhailleensa pimeässä metsässä pois tieltä. Jäädessään yksin pimeään Tesen juoksi ympäri metsää apua huutaen, kunnes hän lopulta peloissaan jäi suuren puun juurelle. Keskellä pimeää hän toivoi sydämensä pohjasta että hänellä olisi valoa, joka poistaisi mustat varjot hänen ympäriltään.
Tesenin isä läksi metsään naapureidensa kanssa, sydän huolesta pakahtumaisillaan. Kun he lopulta löysivät pojan, hän istui maassa ja tuijotti ilmassa leijuvaa, tuskin pähkinää suurempaa valopalloa joka sammui heti pojan juostessa isänsä syliin. Kyläläiset katsoivat poikaa onnesta pakahtumaisillaan. Poika tarjoaisi heille vaurautta ja helpotusta raatamiseen jos hän oppisi magian ja pääsisi haltioiden palvelukseen. Myös Tesen tunsi valtavaa ylpeyttä itseensä ymmärtäessään mitä oli tehnyt. Hän voisi auttaa vanhempiaan, ja koko kotikyläänsä. Viimeinkin hänen äitinsä voisi levätä ja parantua, ja hänen isänsä voisi olla ylpeä pojastaan.
Tesenin täytettyä 13 hänet lähetettiin haltioiden magiakouluun, johon upposivat hänen perheensä vähäiset säästöt. Tesen aloitti opintonsa innokkaana, varmana että hän voisi kehittyä taitavaksi velhoksi. Hänen taitonsa olivat kuitenkin heikot, ja vähä vähältä hän jäi yhä enemmän muista oppilaista jälkeen. Haltiaopettajat katsoivat häntä halveksuen hänen epäonnistuessa yksinkertaisimmissakin loitsuissa, pistäen se hänen ihmisverensä syyksi. Tesen yritti epätoivoisesti parhaansa, mutta hänen uurastuksensa ei riittänyt vakuuttamaan haltioita. Lopulta hänen opetuksensa katsottiin olevan turhaa, ja Tesen lähetettiin takaisin kotiin. Tämä romahdutti nuorukaisen unelman loistavasta tulevaisuudesta velhona, ja samalla kylvi hänen sydämeensä pysyvän kaunan haltioita kohtaan. Mutta kun hän pääsi kotiin ja kertoi uutiset vanhemmilleen, hänen koko maailmansa romahti. Hänen isänsä ja äitinsä vajosivat epätoivoon pojan palatessa, ilman säästöjä heillä ei ollut paljoakaan toivoa selvitä seuraavan talven yli. Myös muut kyläläiset katsoivat Teseniä karsaasti, hänen koulutuksensa oltua eräänlainen lupaus paremmasta elämästä joka oli nyt menetetty. Tesenin sydän särkyi hänen tuntiessaan pettäneensä perheensä. Hän lähti kylästä pian ilman hyvästejä, jättääkseen vanhemmilleen oman osuutensa ruoasta. Tesen hakeutui lähimpään kauppalaivaan, jonka kyydissä hän lähti Barceliin, mahdollisimman kauas haltioista ja heidän kapeakatseista maailmankuvastaan.Magia:
Tesen hallitsee nimellisesti valon elementin, mutta hänen taitonsa ovat häviävän heikot. Hän kykenee luomaan valoa lyhtynsä avulla, mutta ilman sitä magia vaatii häneltä kohtuuttomia ponnistuksia onnistuakseen. Näin hän ei edes pidä itseään maagina. Tesen kykeni oppimaan vain muutaman loitsun, ennen kuin hänen koulutuksensa tuomittiin ajanhaaskaukseksi. Tesen ei päättäväisesti pyri vahvistamaan voimiaan mutta uhraa hieman aikaansa harjoituksiin, jottei hän menettäisi otettaan magiasta lopullisesti.

Muuta:
Tesen hankkii yleensä elantonsa valonkantajana, oppaana joka saattaa juhlijat tavernoista kotiin kaupungin pimeillä kaduilla. Hänen vyöllään roikkuva kulkunen ilmoittaa mahdollisille asiakkaille missä hän kulkee. Yön pimetessä Tesen ripustaa vyöllään oleva lyhdyn sauvansa kärkeen ja valaisee sillä tietä. Lyhty on lumottu ja hohtaa aina pehmeää, keltaista valoa kun Tesen niin käskee.

Pelatut pelit:
Valonkantaja: Heinäkuu 674


Viimeinen muokkaaja, Tinalaatikko pvm To 21 Elo 2014 - 20:15, muokattu 4 kertaa

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Hyvinkää

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Tesen Kynkiara

Viesti kirjoittaja Kalmankukka lähetetty Ma 28 Heinä 2014 - 9:20

Kaikki kunnossa, hieno ja aito hahmo Very Happy Tervetuloa mukaan!

_________________
"Mustan lammen rannalla kasvoi kaunis kalpea kukka..."
Ongelmia tai epäselvyyksiä? Ota yhteyttä!

Yatai Myrskynsilmä, Kenraali Xian, Kalris Eldoughen, Poci, Lilium
avatar
Kalmankukka
Gamemaster

Viestien lukumäärä : 595
Join date : 20.03.2010
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa