Friedlich Marquille

Siirry alas

Friedlich Marquille

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko lähetetty Ti 2 Syys 2014 - 18:55

Nimi:
Friedlich Marquille

Ikä:
51 vuotias, syntynyt 624
Laji:
Metsähaltia
Sukupuoli:
Mies
Kielitaito:
Haltioiden kieli, Isirionin yleiskieli, Barcia

Nykyisyys:
Friedlich on Evegwarin yhden suurimman Magiakoulun, Thayn Korkean Taikuuden Tornin tai lyhyemmin Thayn Tornin, korkea-arvoinen jäsen. Hän on läpäissyt maagikon koulutuksen ja on samalla poikkeuksellisen taitava Lukija eli muiden maagien magiajälkiä havaitseva ja lukeva viranomainen.

Ulkonäkö:
Friedlich on tyypillinen metsähaltia, vahvempirakenteinen kuin hopeahaltiat mutta voimiltaan keskivertoihmisen tasoinen. Hän on hieman pidempi kuin haltia yleensä, suunnilleen 184 senttiä. Sulavat ranteet ja kapeat sormet antavat kuvan pikkutarkkaan toimeen harjaantuneesta miehestä. Iho on jäänyt kalpeaksi sisällä vietettyjen vuosien jälkeen ja kapeat kulmakarvat erottuvat selkeästi. Hänellä on terävä leuka ja leveä otsa. Kirkkaissa, lähes oranssiin taipuvissa meripihkanvärisissä silmissä on usein ovela pilke, joka antaa ymmärtää että niiden omistaja tietäisi enemmän kuin hän kertoo.
Suorat, pehmeänruskeat hiukset ulottuvat niskaan asti yhteen kammattuina suortuvina, joiden kärkeen on pujotettu harmaita helmiä. Otsahiukset Friedlich sukii korviensa taakse jos ne silmille valahtavat.
Friedlich pukeutuu löysähihaiseen, nilkkoihin ulottuvaan valkoiseen kaapuun jonka hartioiden ja hupun reunan ympärillä kiemurtelevat monimutkaiset siniset kirjailut. Kaapu on edestä avoin antaen hänen jaloilleen tilaa liikkua vapaasti. Hyväpalkkaisena velhona Friedlichin saappaat ovat pehmeää, kiiltävää mustaa nahkaa hopeisella soljella varustettuna.  Oikealla lonkalla riippuu pieni nahkalaukku, jossa hän säilyttää muutamia tärkeitä magiavälineitään. Hänen käsissään on aina pari mustia nahkahansikkaita. Friedlichin vasemman käden sormet peukaloa lukuun ottamatta ovat poikki, ensimmäisen nivelen kohdalta rystysestä laskettuna. Toisen hansikkaan sisällä on jäykät puiset proteesit, joiden ansiosta hän kykenee käyttämään vasenta kättään tyydyttävän hyvin. Friedlich pyrkii salamaan tämän piirteen ja paljastaa vammaa tuskin koskaan.

Luonne:
Friedlich on tarkkanäköinen, itsevarma ja laskelmoiva, ja hän on oppinut luovimaan liittolaisten ja vihollisten ristimaastossa taitavasti. Hän tutkii herkeämättä keskustelukumppaninsa sanoja ja ilmeitä, pyrkien hiljalleen luomaan kuvan tämän luonteesta ja motiiveista. Korkeassa asemassa juonittelut ovat aina läsnä, ja jokainen askel tulee ottaa varovaisesti. Friedlich kuitenkin on oppinut osaltaan nauttimaan näistä taisteluista, jotka koostuvat pienistä ilmeistä ja eleistä, joista jokainen voi muuttaa kaiken. Juonittelu tarjoaa hänelle jännittävää viihdettä, tasapainoilua hivelevien voittojen ja karvaiden tappioiden välillä.

Opiskelunsa ja asemansa takia Friedlichillä ei ole juurikaan ystäviä. Viettäessään suurimman osan ajastaan Tornissa kirjojen ja loitsujen parissa tai kaupungissa epäilyttäviä magiajälkiä etsimässä hän ei ole kyennyt läheisesti tutustumaan kehenkään. Samalla maagien välillä vallitsee jatkuva kilpailu jokaisen pyrkiessä haalimaan itselleen lisää voimaa ja valtaa, ja kaikki muut nähdään vain kilpailijoina. Eikä Friedlich ole tässä poikkeus. Friedlichin heikkoudeksi voi sanoa, että rehellinen ja taka-ajatukseton ystävyys on hänelle melko vieras käsite ja hän päätyy usein epäilemään jotakin salattua motiivia.
Friedlich vaalii henkilökohtaista itsenäisyyttä, ja muiden tarkoitusperiin taipuminen on hänelle epämiellyttävää, vaikka hän ymmärtääkin sen joskus tarpeelliseksi. Friedlich hioo usein valtasuhteiden ja sääntöjen reunoja, varoen ylittämästä niitä mutta samalla härnäten muita nousemaan vastakkain hänen kanssaan. Thayn Tornin sisällä hän on onnistunut keräämään melkoisesti vihollisia, joiden mielestä hän on liian ovela omaksi hyväkseen.  

Friedlich arvostaa varallisuutta ja kaikkea mitä sillä voi hankkia. Hänellä on hedonistinen, nautinnonhakuinen puolensa jonka hän päästää joskus valloilleen. Korkean aseman omaavana maagina hänellä on harvoin puutetta rahasta, mutta tuhlaavainen hän ei ole. Hyvä ruoka ja juoma maistuvat paremmalta, kun niiden eteen on itse ahkeroinut eikä niitä ole kannettu hänen eteensä valmiina. Erityisen perso hän on vadelmille, joita hän nauttii mieluiten sellaisinaan.
Friedlich peittelee heikkouksiaan ja pyrkii antamaan itsestään murtumattoman kuvan, mutta hänelläkin on omat pienet vikansa. Friedlich nukkuu aina sikeästi, ja vähäisiksi jääneet unet kiristävät hänen hermojaan melkoisesti. Hän myös inhoaa koiria ja kaikkea koiraa muistuttavaakin.

Menneisyys:
Friedlich syntyi metsähaltiaperheen toiseksi lapseksi, veljensä Eldaimen jälkeen, Isirionin keskiosien metsiin. Marquillen haltiasuku oli yksi aateliseen asemaan kohonneista haltiasuvuista, jotka pyrkivät myös säilyttämään tuon aseman. Tapoihin kuuluen Friedlich ja hänen veljensä saivat kattavaa koulutusta käytöstavoista ja taiteista. Friedlich oli nuoresta pitäen itsevarma lapsi, ja vanhemmat joutuivat usein ojentamaan mielitekoihin ja jopa nenäkkääseen käytökseen taipuvaista poikaa. Siitä huolimatta Friedlich osoitti olevansa älykäs, ja omaavansa myös erityistä herkkyyttä taikuutta kohtaan.  
Varttuessaan veljesten tuli lopulta aika ottaa paikkansa suvun edun ajamisessa. Vanhempi Eldamie sopi loistavasti luotsaamaan julkisivua. Rehellisen näköinen ja komea haltia hallitsi etiketit ja sulavan puheen, mikä teki hänestä mitä oivallisimman henkilön seurapiireihin ja virallisiin tilaisuuksiin.
Friedlichin tulevaisuudessa sen sijaan siinsi maagin ura alusta alkaen. Epävakaa poliittinen tilanne ja uudelleen leimahtavat vihamielisyydet Isirionin ja Barcelin välillä pakottivat hallinnon kouluttamaan uusia sotilaita ja maageja nopeaan tahtiin, ja tämä tarjosi taitaville helpon reitin hankkia itselleen nimeä. Mitä oivallisin suunta Friedlichin kaltaiselle lupaavalle kyvylle, ja samalla ovela nuorukainen saataisiin muualle häiritsemästä. Perhe myös tiesi kuinka paljon vaikutusvaltaa se saisi, jos heillä olisi verisiteet korkeaan asemaan päässeeseen maagikkoon. Vaikutusvaltainen magiakoulu Thayn Korkean Taikuuden Torni näki Friedlichissä olevan potentiaalin ja suvun pyynnöstä he värväsivät Friedlichin innolla riveihinsä. Friedlich suostui, tosin vain saadakseen etäisyyttä perheensä loputtomiin kohteliaisuuksiin ja ikiaikaisiin perinteisiin, jotka hän koki vapauttaan rajoittavina kahleina.
Friedlich matkasi Evegwariin, jossa Thayn päämaja sijaitsi. Siellä hänestä alettiin kouluttaa maagia, ja tarkkojen aistiensa takia Friedlichistä tuli ennen kaikkea taitava Lukija. Opintoihinsa uppoutunut haltia niitti mainetta terävänä taktikoijana, ja hän nousi hiljalleen tärkeämpään asemaan killan sisällä. Samaan aikaan Friedlich kuitenkin joutui yhä vahvemmin kiinni Thayn otteeseen.  
Thayn menettelyt olivat poliittisen korrektiuden rajoja hipovia, mutta se pysyi taitavasti tekemästä mitään mistä sitä voitaisiin suoraan syyttää. Thay koulutti kyllä maageja tasaiseen tahtiin ja ohjasi heidät sitten hallituksen palvelukseen, kuten sen tehtäviin kuuluikin. Mutta älykkäimmät ja väkevimmät se piti itsellään, varaten näin kaikkein parhaimmat kannattelemana Thayn johtajan, Uthmirl Hopeatukan, valta-asemaa. Lupaus vallasta ja rikkauksista usein riittivät vakuuttamaan kyseisen maagit pysymään Tornin riveissä. Haltiahallinto ei voinut valittaa Thayn menettelyistä, täyttihän se kuitenkin tehtävänsä maagien kouluttajana moitteettomasti. Tällä tavoin Friedlichkin jäi Torniin eikä häntä lähetetty sotakentälle. Sitoutuminen jonkun toisen alaisuuteen ei miellyttänyt häntä lainkaan, vielä vähemmän koska Thay piti jäseniään hyvin tiukasti silmällä. Friedlich huomasi että hänä uhkasi samanlainen kalteriton vankila, josta oli vastikään pääsyt pois.
Friedlich ryhtyi järjestelmälliseen toimeen, jotta Thayn arvostus häntä kohtaan laskisi. Hän pidättäytyi vaivoissaan, teki vain välttämättömimmän ja virallisissa tehtävissään hän pyrki murentamaan Thayn arvovaltaa aina kun kykeni. Hän oli vakuuttunut että hänestä yritettäisiin hankkiutua eroon mahdollisimman nopeasti Killan nimeä mustaamasta. Mutta Thayn johtaja Uthmirl oli paljon kokeneempi juonittelussa, ja hän näki hyvissä ajoin suunnitelman läpi. Uthmirl myös tiesi, kuinka arvokas alainen Friedlich oli. Kun Friedlichin koulutus päättyi hänen kohotessa maagikoksi, Uthmirl teki siirtonsa.
Uthmirl nimitti Friedlichin julkisesti yhdeksi kaupungin virallista Lukijoista, asema josta kieltäytyminen olisi ollut ennen kuulumatonta ja samalla suoranainen loukkaus niin Tornia kuin Evegwarin kaupunkia kohtaan. Tämä sitoi Friedlichin kiinni Thayhyn ja sulki häneltä vapauden jota hän oli toivonut saavuttavansa. Eikä Friedlich kyennyt muuhun kuin nielemään tappionsa karvain mielin. Samalla Uthrmirl osoitti ovelalle haltialle, ketä vastaan hän nousisi jos yrittäisi pettää Thayn. Uthmirl iski Friedlichiä säälimättömästi loitsulla muiden maagien edessä, eikä kukaan räpäyttänyt edes silmiään. Kipu iski pelon syvälle Friedlichin sydämeen ja jätti sen sinne lähtemättömästi. Uthmirlin valta oli ehdotonta, ja jokaista niskuroijaa odotti samanlainen kohtalo.
Tämä opetus maksoi hänelle ylpeyden lisäksi hänen vasemman kätensä.
Friedlich jäi Thayn riveihin palvelemaan sitä arvostetun maagikon asemasta. Hänen ei auttanut kuin pitäytyä näyttämään uskolliselta, rangaistuksen osoitettua hänelle hyvin kivuliaalla tavalla hänen paikkansa. Mutta silti hän ei lakannut etsimästä tapaa, jolla voisi murtaa Thayn otteen itsestään. Hän jäi odottamaan tilaisuutta, pakotietä, oikeaa hetkeä, jolloin hän voisi lähteä omalle tielleen ja määrätä vihdoinkin itse minne hänen tiensä oikein veisi. Mutta siihen asti, hän joutuisi elämään kuin kahle kaulassaan.

Magia:
Friedlich on uppoutunut magian saloihin lähes viisitoista vuotta, ja hänestä on kehittynyt varteenotettava maagikko. Hänen magiaelementtinsä on ensisijaisesti jää, ja vettä Friedlich hallitsee vain toissijaisesti. Friedlich tuntee parhaiten maagien kaksintaistelujen yksityiskohdat ja on varustanut itsensä laajalla valikoimalla loitsuja taistelua varten. Hän kykenee muun muassa syöksemään käsistään jäätä vihollisiaan päin, luomaan jäästä paksun suojan, tai lähitaisteluun joutuessaan teräaseen. Kosketuksella hän kykenee hiljalleen kylmentämään uhrinsa kunnes tämä jäätyy kuoliaaksi. Jäätaikuus on hyvin riippuvainen ympäristön olosuhteista, ja vesistöjen lähellä sekä talvella Friedlich onkin kaikkein vahvimmillaan.
Friedlich on myös poikkeuksellisen taitava Lukija. Hän kykenee magiajäljistä päättelemään hyvin paljon loitsusta, sen elementistä ja jopa maagista joka loitsun teki.

Pelatut pelit:
Maalis-huhtikuu 674: Kylmenevät jäljet
Maalis-huhtikuu 674:Pakomatkalainen


Viimeinen muokkaaja, Tinalaatikko pvm La 3 Tammi 2015 - 0:36, muokattu 2 kertaa

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Hyvinkää

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Friedlich Marquille

Viesti kirjoittaja Kalmankukka lähetetty Ke 3 Syys 2014 - 7:19

Kaikki kunnossa o/

_________________
"Mustan lammen rannalla kasvoi kaunis kalpea kukka..."
Ongelmia tai epäselvyyksiä? Ota yhteyttä!

Yatai Myrskynsilmä, Kenraali Xian, Kalris Eldoughen, Poci, Lilium
avatar
Kalmankukka
Gamemaster

Viestien lukumäärä : 595
Join date : 20.03.2010
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa